Klær, sko og underlag til hoppetautrening

Velg riktige sko, klær og underlag når du hopper tau
Hjem » Kom i gang » Klær, sko og underlag til hoppetautrening

Riktige sko og klær gjør en forskjell!

Få en best mulig treningsøkt med de riktige klærne, skoene og underlaget. På den måten er det mer behagelig å hoppe tau, du får bedre mestringsfølelse og unngår unødige skader.

Se video her og les alle tipsene nedenfor.

YouTube player
Sko til hoppetau, klær og underlag som er best egnet.

Valg av klær

Når du hopper tau, trenger du klær som lar deg bevege deg kjapt og enkelt. Vanlige treningsklær gjør susen, men unngå veldig baggy og tunge klær som kan hindre bevegelsen. Løse deler som belter/stropper, hetter og lignende er ikke optimalt.

Det viktigste er at du har klær som støtter godt opp der det trengs. For menn er det lurt med trangt treningsundertøy, og damer trenger en god sports-BH.

Sko til hoppetau

Anbefalte sko når du hopper tau er løpesko. Helst en type sko som ikke har for tykk såle, og som ikke har for kraftige spor under.

Med en lett løpesko får du dempingen du trenger, uten at skoen blir tung, klumpete eller at kabelen henger seg fast i sålen.

Selv om mange hopper tau i forbindelse med CrossFit og styrketrening, er ikke alle CrossFit-sko optimale for hoppetau. Pass på at sålen ikke er for stiv, og at den har litt demping.

Gulv og underlag

Underlaget du skal hoppe tau på bør være flatt og jevnt. Helst bør det også ha litt sprett, men ikke være for mykt.

De beste underlagene for hoppetautrening er:

Unngå å hoppe tau på ujevnt underlag, som for eksempel:

  • Grus
  • Gress
  • Fliser med dype mellomrom
  • Tregulv med dype mellomrom

Ikke bare blir det vanskeligere å hoppe på disse, men hoppetauet blir fortere slitt.

Hoppe tau utendørs

Om du hopper utendørs, er det også greit å finne et sted med minst mulig vind. Når vinden tar tak i tauet, blir det vanskeligere å hoppe.

Løpebanen og lekeplassen er perfekte steder å hoppe utendørs, men om du finner et sted med kunstgress eller godt vedlikeholdt asfalt/betong kan dette også fungere selv om det er litt hardere å hoppe på.

Andre hensyn

Hopper du innendørs, er det viktig at du sjekker om det er høyt nok under taket og du har god nok plass foran, bak og til sidene.

Ca 2 meter hver vei og vanlig takhøyde er nok, men hopp litt forsiktig i begynnelsen for å være helt sikker.

Selvsagt må du også ha et hoppetau som passer for deg og et som er passe langt. Selv om alle hoppetauene her i nettbutikken er justerbare, kan du lese mer om valg av hoppetau og lengde på hoppetau her.


Få e-postoppdateringer fra Jumprope.no

Få nyheter, hoppetauguider og treningstips på mail! Meld deg på her.

Bestselgende hoppetau

Kjartan Bjørkvold