Hoppetautrening for boksere

Hoppetau for boksere
Hjem » Treningsprogram » Hoppetautrening for boksere

Treningsøkt med hoppetau for boksing, MMA, kickboksing, thaiboksing og annen kampsport

Se video om treningsøkten her, og les mer i artikkelen nedenfor.

YouTube player
Trening med hoppetau for boksing og annen kampsport.

Hoppetau og skyggeboksing

Denne treningsøkten er perfekt for deg som driver med kampsport eller liker å trene som en bokser. Den er en kombinasjon av intens hoppetautrening og skyggeboksing, og gir en morsom, effektiv økt du lett kan tilpasse til dine behov.

3 minutters runder

Poenget med økten er å gi kroppen en utfordring som ligner litt på en boksekamp eller en sparringøkt. Du holder på i 3 minutter – det samme som en runde i bokseringen – og tar ett minutts pause.

Du velger selv hvor mange runder du vil gjennomføre. Det kommer an på hvor god form du er, og hva du trener for. En boksekamp er alt fra 3 til 12 runder, så du kan legge deg et sted mellom dette. Mellom 5 og 8 passer for de fleste.

Slik er økten bygget opp

Oppvarming

Varm godt opp slik at kroppen er klar for rundene som kommer. Gjør gjerne to runder a 3 minutter med rolig hoppetauhopping, etterfulgt av 2 runder med skyggeboksing.

Etter dette kan du roe ned med litt tøying før selve økten begynner.

Innhold i hver runde

Hver runde foregår slik:

  1. 30 sekunder hoppetau
  2. 45 sekunder skyggeboksing
  3. 30 sekunder hoppetau
  4. 45 sekunder hoppetau
  5. 30 sekunder hoppetau
  6. 1 minutt pause
Hoppetau i 30 sekunder, skyggeboksing i 45 sekunder
Hoppetau i 30 sekunder, skyggeboksing i 45 sekunder

Hoppetau med høy intensitet

Hoppetaudelen av treningen skal være så intens som mulig – her skal du gå så fort du klarer. Anbefalt teknikk er løpesteg med annenhvert ben. Du kan også gjøre dobbelthopp.

Poenget med denne delen er å få opp farten på armer og ben, og å få opp pulsen tilnærmet maks. Slik det også vil være under sparring eller i kamp, hvor du enten tar imot slag eller jobber med å mørne motstanderen.

Roligere skyggeboksing

I de 45 sekundene du skyggebokser, henter du deg inn igjen, roer pulsen og fokuserer på å bevege deg. I en kamp vil det være opp og ned med tanke på intensitet, og det er akkurat det du jobber med i denne delen av treningen.

Når du skyggebokser, kan du jobbe med mer tekniske aspekter, taktiske manøvre, fotarbeid og så videre. Du jobber fortsatt, men ikke på maksimal intensitet.

Hoppetauøkt for boksing og annen kampsport
Hoppetauøkt for boksing og annen kampsport

Tilpass økten til din idrett

Om du driver med boksing, kan du gjøre økten akkurat som beskrevet her. Men om du driver med thaiboksing, MMA, bryting eller en annen kampsport, bør du tilpasse skyggeboksingen så den passer til din idrett.

Om du ikke driver med kampsport, er det fortsatt en økt du kan gjøre, men da kan du bytte ut skyggeboksingen med en annen bevegelsesform som passer deg.

Bruk en intervalltimer

For å holde orden på tidtakningen, kan du ta med deg en trener eller treningspartner. Eller om du trener alene: last ned en app som har intervaller med alarm, så blir du enkelt guidet gjennom rundene.

Anbefalte hoppetau


Få varsel når neste innlegg publiseres

Meld deg på nyhetsbrevet fra Jumprope.no og bli varslet på mail når det kommer nye innlegg!

Kjartan Bjørkvold