Hvordan hopper man tau?

Hjem » Hoppetauteknikk » Hvordan hopper man tau?

Slik hopper du tau: Grunnleggende teknikk

Se video her, og les tipsene nedenfor.

YouTube player
Slik hopper du tau – video med instruksjoner i grunnleggende teknikk

Den mest grunnleggende hoppetauteknikken

Det første du bør lære deg når du hopper tau, er den grunnleggende teknikken med to bein. Den kalles gjerne basehopp, enkelthopp eller lignende. Når du mestrer denne teknikken, kan du bevege deg videre til mer avanserte hoppetauteknikker.

Riktig utstyr tilpasset deg

For at det skal gå lettere å lære seg å hoppe tau, er det viktig å ha et hoppetau som passer til ditt bruk. Ikke bruk et gammelt hamptau du fant på loftet eller lån et av femåringen i huset. Det er lettere og mer moro å hoppe med et godt tau.

Pass også på at lengden på hoppetauet er passe. Ikke for kort og ikke for langt. Men som nybegynner er det mye bedre med et tau som er litt for langt enn et som er for kort.

Slik holder du hoppetauet

Slik holder du håndtakene til hoppetauet
Hold hoppetauet ganske løst

Hold håndtakene til tauet løst i hoftehøyde og pek litt utover og fremover. Tommelen øverst og resten av fingrene rundt håndtaket.

Hoppetau fra nettbutikken

Tips for god hoppetauteknikk

  • Ikke hopp høyere enn du trenger. Hoppetauet er veldig tynt, og du trenger bare å hoppe et par centimeter for å komme over tauet. Hopper du for høyt, blir du sliten, og gjør fortere feil.
  • Sving tauet med håndleddene. Selv om hele armen er involvert i å svinge tauet, bør mesteparten av bevegelsen komme fra håndleddene. Da har du bedre kontroll, og blir mindre sliten.
  • Hold kroppen rett. Ikke len deg fremover eller bakover.
  • Sving passe fort. Hopper du for sakte, blir det faktisk vanskeligere. Anbefalt hastighet er 2-3 sving per sekund.
  • Hopp kun en gang per sving med tauet. Å hoppe to ganger per sving er for små barn, ikke for deg som vil bli god til å hoppe tau.
Slik hopper du tau  - grunnleggende teknikk
Startposisjonen før du begynner å hoppe.

Slik bør du trene

Husk å ta pauser. Ikke hopp for lenge av gangen – ca et minutt er passe. Så tar du en god pause og prøver igjen. I begynnelsen bør heller ikke hver økt være for lang. Kanskje bare 5 eller 10 minutter holder. Det er viktig at du ikke er for sliten når du trener teknikk – når du er skarp i hodet og kroppen er full av energi blir utbyttet bedre.

I tillegg tar det litt tid for kroppen å venne seg til hoppingen. Du har ikke lyst til å bli altfor støl eller pådra deg skader. Vær tålmodig i begynnelsen!

Andre ting å huske på

  • Se rett frem, ikke ned på føttene dine.
  • Prøv å hoppe mest mulig på tærne for å holde teknikken lett og ledig.
  • Ha føttene rett under hoften (de trenger ikke være samlet).
  • Ha på gode sko når du hopper tau.
Ha på sko når du hopper tau, og hopp på tærne.
Hopp på tærne, og ha på sko

Veien videre

Når du klarer 50 grunnleggende hopp, er du god nok til at du kan begynne å trene på andre hoppetauteknikker. Du kan også jobbe med å hoppe lengre av gangen, uten å gjøre feil og uten å bli sliten.

En annen morsom test, er å se hvor mange hopp du klarer på 30 sekunder. Klarer du mer enn 60 er du ganske god, mer enn 90 begynner du å bli en avansert hoppetauhopper.


Lær mer om hoppetautrening med nyhetsbrev fra Jumprope.no

Meld deg på nyhetsbrevet fra Jumprope.no og få de nye innleggene i innboksen din!

Kjartan Bjørkvold