Bli bedre med skyggehopping

Skyggehopping
Hjem » Hoppetauteknikk » Bli bedre med skyggehopping

Hopp uten tau og lær deg nye teknikker fortere

Se hvordan du bruker skyggehopping i videoen her, og les mer nedenfor.

YouTube player
Skyggehopping – Lær deg å hoppe tau fortere med dette treningstipset.

Lær deg nye teknikker fortere

Når du er nybegynner, blir det ofte til at du gjør mange feil med hoppetauet. Du treffer deg selv i bakhodet eller tråkker på tauet. Dette kan bli frustrerende i lengden, og kan gjøre at du stivner i øvelsene og blir redd for å gjøre feil.

Med skyggehopping slipper du å tenke på disse feilene. Da kan du fokusere på bevegelsene, slik at du forstår hva du skal gjøre og lærer deg rytmen, uten å måtte tenke på om du kommer til å få vondt eller surre deg inn i hoppetuet.

På den måten kan du lære deg nye teknikker fortere!

Hopp uten tau

Skyggehopping handler om å hoppe tau, uten tau. Du gjør akkurat de samme bevegelsene, og svinger gjerne hendene som om du holdt i et hoppetau. Men tauet har du lagt fra deg midlertidig, fram til du har skjønt hva det er du prøver å få til av bevegelser.

Akkurat som i skyggeboksing, hvor du bokser mot en usynlig motstander, er skyggehopping en øvelse der du later som noe er der. I dette tilfellet: hoppetauet.

Hopp tau uten tau og lær deg teknikkene fortere
Lær deg bevegelsen uten hoppetau først

Hopp med tauet i en hånd

Etter hvert som du får til teknikken uten tau, kan du plukke opp hoppetauet og holde begge håndtakene i en hånd. Sving tauet i samme tempo som du hopper.

På denne måten får du inn rytmen og koordinasjonen mellom hopp og svinging. Men det er fortstatt ingen risiko for å treffe deg selv i hodet eller bena.

Når du mestrer teknikken med hoppetauet i en hånd, kan du bevege deg over i trening med hoppetau i begge hender og se om det ikke går litt lettere nå.

Unngå å tråkke på hoppetauet med skyggehopping
Med skyggehoping tråkker du aldri på hoppetauet
Hoppetautrening med fokus på teknikk: hold tauet i en hånd
Hold tauet i en hånd og sving det som normalt

For nybegynnere og avanserte hoppetauteknikker

Skyggehopping egner seg både for nybegynnere og for deg som lærer deg mer avanserte hoppetauteknikker. Det er uansett en fin start på treningen å lære seg bevegelsen uten tau først.

Bruk det gjerne som del av oppvarmingen også. Lykke til!

Kjøp hoppetau i nettbutikken


Hoppetautips i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet fra Jumprope.no og bli varslet på mail når det kommer nye innlegg!

Kjartan Bjørkvold