Hopp tau som en bokser

Hopp tau som en bokser
Hjem » Hoppetauteknikk » Hopp tau som en bokser

Lær hoppetauteknikken alle boksere bruker

Se video her, og les guide til teknikken nedenfor.

YouTube player
Hopp tau som en bokser! Se video med tips til hoppetauteknikken.

Slik hopper du tau som en bokser

Har du sett videoer av boksere som hopper tau, har du garantert sett dem bruke denne teknikken. Det gjelder legender som Muhammad Ali, Mike Tyson og Floyd Mayweather, eller om du går inn på den lokale bokseklubben.

(les mer om norske toppboksere som hopper tau: Bernard Torres og Sunniva Hofstad)

Det er selvsagt mange ulike teknikker som benyttes når boksere hopper tau, men en av de mest typiske hoppetauteknikkene er den avslappede teknikken du ser i videoen på denne siden.

En teknikk med annenhver fot

Teknikken er ikke så veldig vanskelig, og er noe du kan lære deg ganske fort etter at du kan den grunnleggende hoppetauteknikken. Det er en avslappet teknikk som passer godt til oppvarming og nedkjøling.

Bokseteknikken går ut på å hoppe to ganger på hver fot, annen hver gang. Du hopper altså to ganger på høyre fot, og så hopper du to ganger på venstre fot, før du går tilbake til høyre fot igjen.

Samtidig som du hopper to ganger på den ene foten, svinger du den andre foten frem og tilbake ved å bøye kneet.

Slik hopper du tau som en bokser
En avslappet stil er typisk for boksere

Tips for å lykkes

Begynn gjerne med å lære deg å hoppe på en og en fot. Prøv for eksempel å hoppe 8 ganger på en fot, og så 8 på den andre. Så hopper du 4 ganger, og til slutt bytter du etter at du bare har hoppet 2 ganger. Det er ofte selve byttet som er vanskelig.

Pass på å holde rytmen. Ikke hopp saktere eller fortere selv om du sliter. Ved å holde en jevn rytme blir det lettere å mestre teknikken.

Skyggehopping
Skyggehopping hjelper deg å lære teknikken fortere

Begynn gjerne med skyggehopping. Det vil si at du hopper uten tau, eller holder hoppetauet i en hånd. Da kan du lære deg teknikken uten å tråkke på tauet.

Som med alle hoppetauteknikker: Se rett frem, pust naturlig og sving hoppetauet lett fra håndleddene. Pass også på at du har riktig lengde på hoppetauet.

Fordelen med bokseteknikken

Denne teknikken er en veldig allsidig teknikk du kan tilpasse og gjøre din med ulike varianter, vinkler og hastigheter. Samtidig er den relativt enkel å lære seg.

Den største fordelen er nok likevel at det er en veldig avslappet og lite fysisk krevende teknikk. Når du skal roe ned mellom mer intense hopp, som dobbelthopp eller en test på hvor fort du hopper, kan det å hoppe som en bokser være en perfekt avveksling.

Anbefalte hoppetau

Hva med andre teknikker boksere bruker?

Ser du videoer med boksere, er det gjerne denne teknikken eller lignende avslappede hopp kombinert med imponerende triks og mer eksplosiv hopping. De fancy triksene er absolutt også noe du kan lære deg når du blir bedre.

Men først: lær deg de grunnleggende hoppetauteknikkene. Etter det kan du bygge ut med varianter av dobbelthopp, krysshopp, dype hopp og utfordrende triks.

Canelo Alvarez og Cecilia Brækhus begynte med helt grunnleggende teknikker de også, både med hoppetauet og med boksehanskene.

Boksing og hoppetau
Boksing og hoppetau er tett knyttet sammen. Tren gjerne litt skyggeboksing mellom hoppetausettene om du liker det! Foto: Kroghx.com

Få nye treningstips i innboksen

Meld deg på nyhetsbrevet fra Jumprope.no og få de nye innleggene i innboksen din!

Kjartan Bjørkvold